Centrale mixte lemn/peleti – Sukoplam Multi Pellet

Centrala mixta lemn / peleti

Cazanele Sukoplam MULTI 25-50kW (Serbia) sunt cazane specializate destinate producției de apă caldă prin arderea diferitelor tipuri de combustibili. Construcția cazanului respectă în totalitate standardul european și sârb SRPS EN 303-5

Cazanul este realizat pe trei nivele, cu perete despărțitor răcit cu apă și un schimbator de caldura cu tuburi , astfel incat gazele de ardere traverseaza cele trei nivele de ardere, cu transfer maxim de căldură în apă. Primul schimb este suprafața camerei de ardere, al doilea schimb de căldură prin radiații și metode de convecție într-un compartiment al cazanului răcit cu apă și al treilea schimb de căldură se află în conductele de ardere înainte ca produsele de ardere să părăsească cazanul. Corpul cazanului este bine izolat cu vată minerală, iar mantaua este protejata prin proceduri de plastifiere.

Cazanul este destinat producerii de apă caldă în moduri de operare 110 / 90ºC, precum și 90 / 70ºC, cu o presiune de funcționare maximă de 2,5 bar. Cazanul este realizat pentru functionare mixta și este destinat combustiei combustibilului solid (lemn, cărbune) care este introdus manual prin ușa spațioasă din mijloc a cazanului sau pentru arderea uleiului, prin arzatorul automat de peleti instalati pe usa inferioara frontala a centralei . Astfel cazanul devine extrem de versatil si permite o schimbare foarte ușoară a tipului de combustibil utilizat. In partea laterala a cazanului este instalat extractorul de peleti si buncarul de peleti construit din tabla de inox. Functionarea alternativa atat pe combustibil solid cat si peleti in functie de stocul disponibil de materie prima este marele avantaj al acestui tip de cazan.

Prin montarea in schimbatorul de caldura tubular de turbulatori randamentul cazanului ajunge la 92%. Controlul aerului de ardere pentru arderea combustibilului solid este controlat de un regulator de tiraj care conduce clapeta ușii inferioare pentru a reduce sau a crește cantitatea de aer de ardere iar controlul arderii uleiului uzat si al peletilor este realizat de panou automatizat. Cazanul este securizat la presiune ridicată printr-o supapă de siguranță instalată în locul prescris pe cazan, în timp ce centrala este asigurată împotriva temperaturilor ridicate prin instalarea unei serpentine de siguranță care răcește cazanul, dacă este necesar.

Cazanele dispun de garantie de 5 ani !

Comercializam si instalam atat cazane noi cu arzator montat pe acestea si de asemenea efectuam adaptari pe centrala termica a clientului. Cazanele pe lemne atat cele cu tiraj natural cat si cele cu gazeificare pot fi foarte usor adaptate sa functioneze pe peleti. Diferenta intre o centrala Sukoplam Multi si alta centrala pe lemne este constructiva si de randament, centralele Multi fiind singurele care asigura un randament de 92%.

Descarca: