Centrale combinate lemn/ulei uzat – Sukoplam Multi-Junior

Centrala mixta lemn / ulei uzat

Cazanele Sukoplam MULTI 25-80kW (Serbia) sunt cazane specializate destinate producției de apă caldă prin arderea diferitelor tipuri de combustibili. Construcția cazanului respectă în totalitate standardul european și sârb SRPS EN 303-5

Cazanul este realizat pe trei nivele, cu perete despărțitor răcit cu apă și un schimbator de caldura cu tuburi , astfel incat gazele de ardere traverseaza cele trei nivele de ardere, cu transfer maxim de căldură în apă. Primul schimb este suprafața camerei de ardere, al doilea schimb de căldură prin radiații și metode de convecție într-un compartiment al cazanului răcit cu apă și al treilea schimb de căldură se află în conductele de ardere înainte ca produsele de ardere să părăsească cazanul. Corpul cazanului este bine izolat cu vată minerală, iar mantaua este protejata prin proceduri de plastifiere.

Cazanul este destinat producerii de apă caldă în moduri de operare 110 / 90ºC, precum și 90 / 70ºC, cu o presiune de funcționare maximă de 2,5 bar. Cazanul este realizat pentru functionare mixta și este destinat combustiei combustibilului solid (lemn, cărbune) care este introdus manual prin ușa spațioasă din mijloc a cazanului iar pentru arderea uleiului, este montat arzatorul automat de ulei pe usa inferioara frontala a centralei . Astfel cazanul devine extrem de versatil si permite o schimbare foarte ușoară a tipului de combustibil utilizat. Functionarea alternativa atat pe combustibil solid cat si lichid in functie de stocul disponibil de materie prima este marele avantaj al acestui tip de cazan. Detalii despre functionarea arzatorului automat de ulei uzat gasiti in acest site la rubrica "produse - Arzator automat de ulei uzat"

Datorita faptului ca in interiorul cazanului se afla schimbatorul de caldura tubular cu turbulatori randamentul cazanului ajunge la 92%. Controlul aerului de ardere pentru arderea combustibilului solid este controlat de un regulator de tiraj care conduce clapeta ușii inferioare pentru a reduce sau a crește cantitatea de aer de ardere iar controlul arderii uleiului uzat si al peletilor este realizat de panou automatizat. Cazanul este securizat la presiune ridicată printr-o supapă de siguranță instalată în locul prescris pe cazan, în timp ce centrala este asigurată împotriva temperaturilor ridicate prin instalarea unei serpentine de siguranță (optional) care răcește cazanul, dacă este necesar.

Cazanele dispun de garantie de 5 ani !

.

Descarca: