Intrebari frecvente

1Care sunt conditiile de indeplinit pentru folosirea uleiului uzat ca si combustibil?
Uleiul uzat este un deseu care inglobeaza si particule din motor rezultate din frecare si combustie. Prima conditie este ca uleiul uzat sa fie recuperat separat din motor si sa nu fie amestecat cu antigel, benzina , lichid de frana sau alte lichide auto. Odata colectat va fi depozitat spre decantare intr un vas prevazut la baza cu vana de golire si curatare.. La baza vasului se va decanta atat apa cat si reziduurile din motor. Pentru ardere , pompa arzatorului va prelua uleiul din stratul superior al vasului printr-un sorb cu plutitor. Daca pe acest traseu se intrecaleaza si un filtru cu sita metalica atunci uleiul poate fi livrat catre arzator.
2Arzatoarele de ulei Citerm pot fi autorizate de Agentia nationala de Mediu?
Da , arzatoarele Citerm dispun de documentatia necesara pentru avizarea de catre Agentia de Mediu. Trebuiesc parcursi de catre utilizatorul final cativa pasi printre care: obtinerea unui buletin de analiza al uleiului de la o firma specializata (Wessling srl Tg Mures - de exemplu), obtinerea unui buletin de analiza al gazelor de evacuare la centrala la care este montat arzatorul si depunerea la Agentia de Mediu a dosarului care cuprinde documentatia tehnica pusa la dispozitie de noi.
3Cazanele termice cu arzator de peleti Citerm pot fi livrate si instalate in cadrul progarmelor "CASA VERDE"?
Desigur, cazanele si arzatoarele Citerm pot fi livrate si instalate in cadrul acestor programe cu conditia sa fie instalate de firme specializate pentru asemenea instalatii. Arzatoarele Citerm dispun de documentatie CE si de toate sistemele de siguranta solicitate de organismele abilitate.
4Care este termenul de garantie acordat la cazane (centrale termice) si la arzatoarele Citerm?
Datorita componentelor de inalta calitate precum si a executiei precise si testarii pe fiecare etapa a procesului de productie , suntem mandri sa oferim un tremen de garantie de trei ani pentru centralele termice (cazane) si de doi ani pentru arzatoare.
5Cum se procedeaza in cazul in care vreau sa achizitionez un sistem de incalzire (centrala termica) compus din cazan si arzator.
Puteti sa ne contactati telefonic sau intrati pe site la rubrica" contact" , completati formularul de contact cu mentiunea solicitare oferta si veti fi contactat in cel mai scurt timp de unul din agentii nostri. Vi se va trimite oferta care se va negocia in functie de conditiile de plata iar apoi in baza datelor transmise se va redacta contractul de vanzare cumparare. In baza proformei emise veti face plata avansului si se va livra produsul conform conditiilor stabilite in contract.
6 Cum este mai usor de incalzit o hala necompartimentata ?
Halele necompartimentate se incalzesc mai rapid si mai comod ca investitie cu ajutorul generatoarelor de aer cald cu arzator automat de ulei uzat. Astfel acestea livreaza o masa de aer cald cu ajutorul unui ventilator care poate ajunge la un debit de cca 16000 mc /ora si hala se incalzeste intr-un intreval de timp foarte mic. un avantaj major este faptul ca se evita astfel costurile mari de instalare a caloriferelor, aerotermelor si a instalatiei termice aferente unui cazan (centrale) de incalzire.
7Cum influenteaza calitatea aerului comprimat functionarea arzatoarelor de ulei?
In primul rand , aerul comprimat livrat de catre un compresor catre arzator nu trebuie sa contina impuritati si nici apa in proportie mai mare de 10%. Iarna mai ales se acumuleaza apa in recipientul compresorului si trebuie purjata pentru a nu afecta calitatea flacarii. Ideal ar fi ca aerul livrat catre arzator sa fie uscat dar e suficient sa fie filtrat prin cartus de filtarre cu vas de purjare a apei.